građani primjetili

ADVENT U VARAŽDINU Svi su oduševljeni, ali ovo stvarno bode u oči

Nacionalni mediji izvještavaju o Varaždinu kao o novoj zanimljivoj destinaciji za posjetiti, grad je prepun turista, a gradonačelnik Čehok najavio je jednom kako će u sljedećih 5 godina Advent u Varaždinu biti među 5 najboljih u Europi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.12.2018. 09:12

Zadnja izmjena: 19.12.2018. 09:26

Foto: Luka Šalamun

Ovogodišnji Advent u Varaždinu dugo se očekivao i donio pregršt iznenađenje - iglu bar, klizalište na Starom Gradu i ledeni tobogan. Nacionalni mediji izvještavaju o Varaždinu kao o novoj zanimljivoj destinaciji za posjetiti, grad je prepun turista, a gradonačelnik Čehok najavio je jednom kako će u sljedećih 5 godina Advent u Varaždinu biti među 5 najboljih u Europi.

Prije otprilike tjedan dana prošetali smo gradom i pitali ugostitelje u adventskim kućicama na Korzu i Stančiću kako ide ovogodišnja prodaja i zarada, svi su zadovoljno rekli kako je ovo ''najbolja godina ikad''. 

Ipak, ono što bode u oči jest činjenica da su gotovo sve adventske kućice na Korzu i na Stančićevom trgu, barem što se tiče posluživanja jela i pića, radnim danom tokom prijepodneva zatvorene. Točnije, na Korzu radi samo jedna jedina kućica, dok na Stančiću ni jedna - dakle, naići ćete na pustoš. Još je zanimljivo da smo jučer prošetali gradom oko 16 sati i ni tada neke kućice na Korzu nisu bile otvorene. Razgovarali smo s prolaznicima i svi se slažu u jednom - tišina i zatvorene kućice ne izgledaju lijepo i ne ostavljaju dobru sliku pogotovo ako uzmemo u obzir da se Varaždin želi profilirati kao turistički grad i omiljena destinacija za Advent. Pitamo se gdje bi turisti koji  za vrijeme odmora žele maksimalno iskoristiti dan popili kuhano vino na Korzu kada bi se i ova jedina ustrajna kućica koja radi zatvorila.

I dok su građani također primijetili pustoš, načuli smo kako je ova situacija ''zasmetala'' i gradsku vlast kojima također nije bilo jasno zašto su kućice zatvorene pa smo za komentar pitali dogradonačelnika Zlatana Avara koji nam je rekao kako im ne pada na pamet da nekoga kažnjavaju ili sankcioniraju jer svoju kućicu drži zatvorenom, ali da ne razumije zašto netko uzima kućicu ako ne misli raditi.- Ako je netko platio kućicu i netko ima propisano radno vrijeme onda bi bilo dobro da ga maksimalno iskoristi. Apeliram na sve da neka ne uzimaju kućicu ako ne misle raditi - rekao nam je Avar. 

Komentari