nove cijene

Bosilj: Infrastruktura d.o.o na mene vrši pritisak, Čehok im je dao povlašteni položaj

Na kraju, gradonačelnik Bosilj tvrdi da Infrastruktura d.o.o nakon uvođenja novog modela naplate vrši pritisak na njega zajedno s predstavnicima bivše gradske vlasti.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 07.02.2022. 18:40

Grad Varaždin je 19. listopada 2021. godine pred Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti pokrenuo postupak radi utvrđivanja infrastrukturnog operatera i utvrđivanja visine naknade za pravo puta, priopćila je gradska uprava.

Kako navode u priopćenju, Grad Varaždin će dobiti kompletne podatke o DTK infrastrukturi koja se nalazi na području grada te dodaju kako je naknada propisana za pravo puta za kabelsku kanalizaciju, elektroničke komunikacijske vodove i stupove nadzemne komunikacijske mreže znatno veća od visine naknade koju je Grad Varaždin do sada ostvarivao.

- Dovršili smo proceduru s HT-om i do sada je Grad Varaždin s osnova ugovora s HT d.d. godišnje uprihodovao 671.451,90 kn, a od sada će s obzirom na duljinu trasa i prelazak na pravo puta, prihodovati godišnji novčani iznos od otprilike 1,8 milijuna kn, koji je gotovo tri puta veći od iznosa koji je do sada HT plaćao Gradu Varaždinu - stoji u priopćenju Grada Varaždina u kojem također piše kako je ista procedura pokrenuta i za Infrastruktura d.o.o i za A1.

''Vrši se pritisak''

Na kraju, gradonačelnik Bosilj tvrdi da Infrastruktura d.o.o nakon uvođenja novog modela naplate vrši pritisak na njega zajedno s predstavnicima bivše gradske vlasti.

- HT i A1 neće mijenjati cijene jer pravo puta plaćaju u gotovo cijeloj Republici Hrvatskoj, a ovakvi pritisci kakve prema Gradu i meni osobno vrši Infrastruktura d.o.o., kordinirano s predstavnicima bivše gradske vlasti koja im je omogućila povlašteni položaj je jasan pokazatelj da smo na dobrom putu raščišćavanja nereda i pogodovanja bivše vlasti koje smo posljednjih mjeseci zatekli u gotovo svemu. Na laje pas radi sela, već zbog sebe - ova poslovica najbolje oslikava veliku brigu Infrastrukture d.o.o. oko modela naplate korištenja telekomunikacijske infrastrukture u gradu Varaždinu. – rekao je Bosilj.

Komentari