priopćenje za medije

Deset medicinskih sestara iz KBC-a Zagreb stiglo u ispomoć u varaždinsku bolnicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2020. 11:29

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 11:30

Kao pomoć djelatnicima Opće bolnice Varaždin, u petak je u bolnicu stiglo deset medicinskih sestara educiranih za rad u jedinici intenzivnog liječenja. Za dio njih koje su iz udaljenijih područja osiguran je smještaj i prehrana u Studentskom domu.

Trenutno je u bolnici u Varaždinu 15 pacijenata na respiratoru i otvara se i treću jedinica intenzivnog liječenja za zbrinjavanje COVID19 bolesnika. - Za rad na takvim mjestima potreban je visokoeducirani kadar i mi smo se obratili Ministarstvu zdravstva sa zahtjevom za mobilizacijom ljudi i opreme. Putem Ministarstva zdravstva dodijeljena su nam na korištenje tri respiratora dodatna tri su kupljena sredstvima Ministarstva a dodijeljeno nam je i pet monitora za praćenje vitalnih funkcija, stoga uistinu zahvaljujem na svesrdnoj pomoći i podršci u ovim teškim trenucima - istaknuo je ravnatelj Nenad Kudelić.

Inače, u OBV trenutno je 61 djelatnik pozitivan na koronavirus, a ih je 20 u samoizolaciji.- S obzirom na zahtjevnost zbrinjavanja sve većeg broja pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja, postoji potreba za dodatnim specijalno educiranim kadrom . Zahvaljujem medicinskim sestrama koje su nam došle na ispomoć i Ministru koji je omogućio njihovu mobilizaciju - rekao je ravnatelj bolnice. 

 

Komentari