prva konferencija

Foto - Društvo naša djeca sudjeluje u projektu 'Tako? - Ovako!', evo o čemu je riječ

Objavljeno: 30.01.2024. 10:40

Zadnja izmjena: 30.01.2024. 10:40

Društvo „Naša djeca“ Varaždin prijavilo se na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih, projektom „Tako? – Ovako!“.

Obzirom da je projekt prihvaćen od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja krenuli su u realizaciju istog. Održana je prva konferencija projekta Tako? – Ovako! sa školama partnerima projekta te izvoditeljicama koje sudjeluju na projektu. Projekt je predstavljen te je dogovorena suradnja. Projekt „Tako? - Ovako!“ provodit će se u tri osnovne škole na području Varaždinske županije. Korisnici aktivnosti bit će učenici četvrtih razreda 4. osnovne škole Varaždin, Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija i Osnovne škole "Izidora Poljaka" Višnjica.

Cilj projekta je pružiti različite modalitete za uvježbavanje nenasilnih oblika rješavanja sukoba koristeći različite ekspresivne i kreativne tehnike: dramski odgoj (forum kazalište), likovni odgoj, plesni odgoj. Očekivani ishodi projekta su da će djeca moći prepoznati i verbalizirati vlastite emocije, znati će što je empatija, što je asertivno ponašanje te će moći izraziti svoje emocije kroz neku od ekspresivnih i kreativnih tehnika iz domene dramskog, likovnog i plesnog odgoja.

Komentari