obavijest građanima

Evo kome se možete obratiti ako vam divljač radi štetu

Objavljeno: 11.04.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 11.04.2022. 08:50

Upravi odjel za gradnju i komunalnu gospodarstvo - Komunalno-prometno redarstvo upućuje Javnu obavijest građanima Varaždina.

U obavijesti stoji kako se obavještavaju korisnici zemljišta koja se nalaze na površinama obuhvata Programa zaštite divljači "Grad Varaždin" da su dužni zbog zaštite svojih površina i imovine od šteta od divljači, pravovremeno obavijestiti Grad Varaždin o problematici koju im prouzrokuje određena vrsta divljači, kako bi Grad mogao postupiti prema spomenutom Programu i Protokolu za poduzimanje određenih mjera za sprečavanje štete od divljači, sukladno Zakonu o lovstvu.

Poduzimanje mjera za sprečavanje šteta Grad Varaždin nije dužan poduzimati u ograđenim voćnjacima, plantažama i sličnim nasadima koji ne pripadaju površini obuhvata Programa zaštite divljači. Za ostvarivanje prava zaštite korisnik zemljišta je dužan dati Gradu na uvid vlasnički ili posjedovni list, odnosno ugovor o zakupu zemljišta kojeg koristi. Isto tako je dužan na zahtjev Grada omogućiti utvrđivanje položaja zemljišta na kojem je počinjena šteta.

Građani o nastalim štetama mogu obavijestiti redarstvo na sljedeći broj:

Dejan Žmuk
Komunalno-prometni redar
Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo
Odsjek za komulano, prometno i poljoprivredno redarstvo
Trg Slobode 12/II, 42000 Varaždin
Mob: +385 99 4200 200
e-mail: [email protected]

Komentari