PRIJEDLOG REFORMISTA

Reformisti predlažu da mali dućani imaju slobodu izbora za rad nedjeljom

Objavljeno: 07.05.2021. 09:17

Zadnja izmjena: 07.05.2021. 09:17

Vlada Republike Hrvatske već treći put pokušava uvesti zabranu rada nedjeljom pa bi se tako rad nedjeljom ograničio na 16 nedjelja godišnje.

Nakon usuglašenja unutar Vladinih resora, u planu je sastavljanje zakona i puštanje istog u javnu raspravu, a za njegovo donošenje imaju po svemu sudeći i podršku koalicijskih partnera. Podsjetimo, oba prethodna pokušaja uvođenja takvog zakona nisu zaživjela jer su pala na Ustavnom sudu.

– Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu i vrijeme blagdana i vodilo bi se računa o načelu razmjernosti - rekao je premijer Andrej Plenković za Novi list.

Varaždinski župan Radimir Čačić je za Novi list izjavio kako Reformisti već sada imaju prijedlog da se ograničenje rada ne bi odnosilo na trgovačke obrte, poput malih kvartovskih dućana u kojima su vlasnici ujedno i radnici u dućanu. - Mislim da se njima treba dopustiti rad nedjeljom, ako netko, tko je vlasnik obrta želi nedjeljom raditi u malom kvartovskom dućanu neka radi. Pa on ne ugrožava radnika, niti njegovo pravo na slobodan dan. Taj čovjek ima puno pravo reći pusti me da radim, nema mi što država soliti pamet, bi li ja trebao raditi nedjeljom ili ne, ili bi trebao ići na misu, ili ne - kazao je Čačić. 

Komentari