lijepe vijesti

Foto - Dom zdravlja Varaždinske županije uputio šest mladih liječnika na specijalizacije

Na specijalizacije su već upućena tri liječnika iz obiteljske medicine, dva iz medicine rada te jedna liječnica iz ginekologije i opstetricije...
Objavljeno: 24.01.2024. 10:59

Zadnja izmjena: 24.01.2024. 10:59

Ukupno šest mladih liječnika je Dom zdravlja Varaždinske županije uputio na specijalističko usavršavanje u sklopu EU projekta ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine – faza 2''.

Riječ je o projektu za koji je Domu zdravlja dodijeljeno 923.864 eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., a po pozivu „Centralno financiranje specijalizacija“.  Na specijalizacije su već upućena tri liječnika iz obiteljske medicine, dva iz medicine rada te jedna liječnica iz ginekologije i opstetricije. 

Ravnatelj Doma zdravlja Jurica Veronek naglasio je da će specijalističko usavršavanje liječnika omogućiti ostvarenje ravnomjerne i dostatne popunjenosti Mreže javne zdravstvene službe, kao i kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima, smanjenje upućivanja pacijenata od strane pružatelja primarne zdravstvene zaštite na primarnoj razini na više razine, bolnice te samim time i povećati učinkovitost pružanja usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. 

- Naša pripadnost primarnoj zdravstvenoj zaštiti podrazumijeva doticaj sa svim generacijama pacijenata, a time je prisutna i različita problematika. Za to vas nitko ne može pripremiti, to se stječe znanjem, vještinama, iskustvom, uzajamnim savjetovanjem. Svatko od nas ima svoj razlog zašto je izabrao taj poziv – istaknula je zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Barbara Krizman Vuhinec

Komentari