ADVENT U VARAŽDINU

Foto - Gradonačelnik otvorio Advent: 'Prošle godine vikendi su bili puni kao za Špancirfest'

Objavljeno: 26.11.2022. 19:47

Zadnja izmjena: 26.11.2022. 20:57

Iako su već jučer počeli s radom adventski sadržaji večeras je službeno otvorena Ledena čarlija i Advent u Varaždinu.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj službeno je otvorio Advent u Varaždinu paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu ispred kategrale i otvorenjem Ledene čarolije.

- Prošlogodišnji Advent je bio vikendima pun kao za Špancirfest. Nadam se da će tako biti i ove godine. Program je pobijeljen na pet trgova, imamo Kuću Djeda Mraza, cijela gradska jezgra je oživila u vrijeme adventa praktički isto kao i za vrijeme Špancirfesta. Dok Špancirfest traje deset dana, Advent traje 45 dana i vjerujem da će svi nešto pronaći za sebe, dodao je gradonačelnik Bosilj.

Ove godine je na osam lokacija više od 110 različitih programa, a novitet je program u palači Patačić s 25 kreativnih radionica. Osim toga novost je i to da će koncerti biti održavani i petkom.

Novosti i iznenađenja

- Za Dan Grada 6. prosinca stiže nam Jauques Houdek, a održat će dva koncerta. Prijepodne za najmlađe, a navečer za one nešto malo starije. Atrakcija je ove godine karusel na Krozu ili vrtuljak s konjićima. Već je prvog dana opravdao epitet atrakcije, jer ga je pohodilo puno mališana, a vjerujem da će do 6. siječnja svi imati prilike doći na red. Kuća Djeda Mraza u Gajevoj ulici, koja je i prošle godine bila senzacija otvara se 7. prosinca, najavila je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

Prošle godine na Adventu u Varaždinu bilo je oko 150.000 posjetitelja, a ove godine, uz nikad jaču medijsku kampanju na hrvatskom ali i slovenskom tržištu, organizatori očekuju da će premašiti tu brojku. Program Adventa u Varaždinu može se naći na www.adventuvarazdinu.com

Komentari