VAŽNE TEME SASTANKA

Foto - Prvi put u 28 godina održan radni sastanak osječko-baranjskog i varaždinskog župana

Objavljeno: 25.08.2021. 15:18

Zadnja izmjena: 25.08.2021. 15:18

Foto: Luka Šalamun

Obrazovanje, turizam, gospodarstvo i prometna povezanost bile su glavne teme današnjeg radnog sastanka župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te njihovih suradnika.

Na radnom su sastanku razgovarali o suradnji na svim razinama pošto Varaždinska i Osječko-baranjska županija imaju dosta stvari koje mogu zajednički razvijati. Teme sastanka bile su školstvo, veliki projekt Podravske magistrale, kontinentalni turizam te gospodarstvo, a otkrili su kako su već donijeli i prve zaključke.

Bio je to prvi susret na ovoj razini u 28 godina, od ustrojstva županija. - Ovo je također prvi posjet jednog hrvatskog župana Varaždinskoj županiji u mojem mandatu, tako da me i to raduje. Razgovarali smo o približavanju Osječko-baranjske i Varaždinske županije po pitanju turizma, obrazovanja, kulture i prometne povezanosti, a razgovarali smo i o gospodarskoj suradnji. Ovo je bio prvi radni sastanak, a veseli me da ćemo za četiri godine moći obznaniti rezultate suradnje – rekao je župan Stričak.

Također, otkrio je kako sa županom Anušićem dijeli sličan životni i politički put budući da su obojica bili sudionici Domovinskog rata, a potom načelnici općina, županijski vijećnici i saborski zastupnici, a sada obojica obnašaju dužnost župana. 

Komentari