doznajemo

Foto - Rezo: 'Radove u Trakošćanu nastavljamo unatoč kiši'

Na izmuljivanju jezera radi se već 13 dana u kontinuitetu, a radovi će se ubrzati idući tjedan kad stiže još jedan demper...
Objavljeno: 09.03.2024. 10:39

Zadnja izmjena: 09.03.2024. 18:50

Kako doznajemo od direktora VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, Milana Reze, i danas se nastavljaju radovi na izmuljivanju  Trakošćanskog jezera unatoč najavljenoj kiši.

Kako ističe, na izmuljivanju jezera radi se već 13 dana u kontinuitetu, a radovi će se ubrzati idući tjedan kad stiže još jedan demper.

- Tmurno je nebo iznad Trakošćana, ali smo aktivni i vrijedni. U ovom trenutku na gradilištu je sedam dempera i povećali smo količine odvoza približno na 1700-1800 kubika dnevno. Fali nam jedan demper koji treba doći sljedeći tjedan da bi ostvarili svoje ciljeve, a to je prosječno dvije tisuće kubika dnevno. Popodne najavljuju padaline, negdje između dva i pet milimetara na kvadratni metar. Vjerujem da nas neće zaustaviti u našim aktivnostima u nastavku čišćenja jezera – pojasnio je Rezo.

Podsjećamo, radove izvodi tvrtka Hidroing. Završetak radova čišćenja jezera od taloženog sedimenta predviđen je za kraj lipnja, a u prvim mjesecima jeseni Rezo očekuje kako će početi punjenje jezera.

Komentari