obavijest

Grad Varaždin: Počela dostava novih rješenja i uplatnica za komunalnu naknadu

Objavljeno: 14.03.2024. 17:36

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 17:36

Foto: Arhiva

Tijekom prošle godine, Grad Varaždin je s ciljem poboljšanja efikasnosti rada u području utvrđivanja obveza i naplate komunalne naknade, prelazio na novi informatički sustav, ističu iz Grada.

Obavještavaju kako je zbog integracije novog sustava i velike količine podataka, izdavanje novih rješenja o komunalnoj naknadi i uplatnica trajalo je duže vremensko razdoblje nego je uobičajeno te se za nešto više od mjesec dana produžilo planirano izdavanje novih rješenja.

- Zbog toga se ovim putem ispričavamo svim našim sugrađanima. Hrvatska pošta je ovih dana počela isporuku rješenja i uplatnica na način osobne dostave s obzirom na to da se radi o poreznom postupku. U omotnici s rješenjem nalaze se i uplatnice za prvih 6 mjeseci ove godine. Napominjemo da je datum dospijeća na uplatnicama za siječanj, veljaču i ožujak zbog informatičke obrade 25. ožujka 2024. godine, ali će zbog kašnjenja dostave pravodobnim plaćanjem za prva tri mjeseca uzimati sve uplate do 25. travnja 2024. godine - navode iz Grada Varaždina.

Gradsko vijeće Grada Varaždina je krajem prošle godine donijelo Odluku o novoj vrijednosti boda komunalne naknade od 1 EUR koji se primjenjuje od 1. siječnja 2024., ali je i dalje jedan od najnižih u Republici Hrvatskoj, zahvaljujući odgovornom i transparentnom radu Gradske uprave, dodaju iz Grada. 

Komentari