zavrzlame oko hrt-a

Rožić: ''Neprimjereno je da se HRT smjesti u 'ribicu', a državna zgrada zjapi prazna''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2018. 13:20

Zadnja izmjena: 05.10.2018. 13:26

Nedavno smo na našem portalu objavili članak u kojem smo napisali kako postoji mogućnost da se prostor u vlasništvu Županije koji trenutno koristi Srednja strukovna škola ( ''tzv. ''ribica'') prenamjeni u dopisništvo HRT-a, a upravo je zbog toga danas ispred nedovršenog HRT-ovog regionalnog centra održana konferencija za medije.

Pressicu je sazvao Juraj Rožić, predsjednik 7 MO koji smatra kako lokalna politika nudi neprimjerena rješenja za povratak dopisništva HRT-a u Varaždin te je ovim putem zatražio da županijski dužnosnici razmotre prijedlog da se ova građevina vrati u vlasništvo ili posjed HRT-u, dovrši i stavi u funkciju. Tim ''željama'' priključio se i bivši urednik HRT studija Varaždin Zlatko Mehun koji je podsjetio da je objekt trebao biti gotovo davne 2008. godine. Kako nam je rekao, prema njemu dostupnim informacijama, 2014. godine ova je zgrada predana državi od strane HRT-a kao dug za PDV. 

Prema njegovim riječima, odgovornost za to da se studio iz Varaždina premjestio u Čakovec snosi tadašnja vlast na čelu sa gradonačelnikom Goranom Habušom i županom Predragom Štromarom.

- Oni su se suglasili unutar HNS-a da se regionalni televizijski studio razvija u Čakovcu, a zauzvrat su Međimurci pristati da regionalno sjedište policije bude u Varaždinu - rekao je Mehun i dodaje kako pozdravlja prijedlog župana Čačića da se dio dopisništva vrati u Varaždin, no ne slaže se s time da se za to koristi prostor u kojima vježbaju djeca iz Strukovne škole. Dodaje također kako su za uređenje ovoga objekta potrebna minimalna sredstva te kako bi lokalna politika trebala dogovoriti s državom neki oblik njegovog korištenja. 

 

 

 

 

Komentari