sastanak

Foto - Izaslanstvo Varaždinske županije na prijemu kod dubrovačko-neretvanskog župana

Objavljeno: 01.02.2022. 13:44

Zadnja izmjena: 01.02.2022. 13:44

Izaslanstvo Varaždinske županije borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje su se susreli s domaćinom, županom Nikolom Dobroslavićem koji ih je ugostio u sjedištu Dubrovačko-neretvanske županije.

Prilikom susreta razgovaralo se o mogućnostima suradnje te razmjeni iskustva na području obrazovanja, poljoprivrede i turizma. Župan Stričak izrazio je zadovoljstvo prijemom te je naznačio kako ove dvije županije imaju mnogo dodirnih točaka.

- U tome vidimo brojne mogućnosti suradnje naših poduzetnika i poljoprivrednih proizvođača, potom u turizmu te povezivanju dvaju arboretuma, Trsteno i Opeka. Varaždinska županija je prepoznata po jakoj industrijskoj proizvodnji, ali i proizvodnji bučinog ulja, zdravstvenom turizmu, kućama za odmor s pričom, centrima izvrsnosti, a Varaždin kao sveučilišni grad. Samim time želimo surađivati s najboljima - rekao je župan Stričak te pozvao župana Dobroslavića u posjet Varaždinskoj županiji. 

Prije prijema izaslanstvo Varaždinske županije posjetilo je te obišlo arboretum Trsteno, najstariji spomenik vrtne arhitekture u Hrvatskoj i jedini arboretum koji se nalazi na jadranskoj obali. Upravitelj arboretuma Ivica Šimić proveo je izaslanstvo kroz arboretum, upoznao ih s bogatstvom biljnog fonda, pokazao im i renesansni park s ljetnikovcem, stari maslinik te neoromantičarski park. S obzirom da se provodi obnova dvorca te revitalizacija arboretuma Opeka u Općini Vinica, iskustvo te razvoj arboretuma Trsteno bit će od dragocjene važnosti u obnovi arboretuma Opeka u Varaždinskoj županiji.

Komentari