novo vrijeme

Ova tri projekta vrijedna desetke milijuna kompletno će promijeniti vizuru juga županije

Na jugu županije planira se tako sveukupno uložiti stotinu i više desetaka milijuna kuna kuna u sportske, poslovne i stambene komplekse koji između ostalog uključuju bazene, restorane, sportska igrališta, nova stambena naselja, kino dvorane....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.03.2022. 20:38

Zadnja izmjena: 13.03.2022. 07:36

Što povezuje Novi Marof, Varaždinske Toplice i Ljubeščicu? Osim što su susjedi, na području spomenutih gradova i općine u skorije se vrijeme planiraju izgraditi kompleksi koji će potpuno promijeniti vizuru njihova područja.

Na jugu županije planira se tako sveukupno uložiti stotinu  i više desetaka milijuna kuna kuna u sportske, poslovne i stambene komplekse koji između ostalog uključuju bazene, restorane, sportska igrališta, nova stambena naselja, kino dvorane.

Fitness, kino, banka...

Jedan od njih je i 'Zona centralnog sadržaja' u Ljubešćici, a prema najnovijim informacijama načelnika Nenada Horvatića, predan je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole ovog poslovno - stambenog kompleksa vrijednog 25 milijuna kuna.

- Idejno rješenje projekta uključuje malonogometno igralište s umjetnom travom, vanjski fitness, dječja igrališta i park, dok će u poslovnim prostorima biti obiteljska i dentalna medicina te ljekarna. Općina bi po prvi put trebala dobiti i kino dvoranu, novu trgovinu, poštu, poslovnicu banke, restoran te stambene i poslovne prostore. 

Smart kvart i fantastičan pogled

Kao što smo već pisali, na području Varaždinskih Toplica u dogledno vrijeme gradit će se Smart kvart - novo stambeno naselje kojem za cilj poticanje doseljavanje mladih obitelji radi demografske obnove i povećanja broja stanovnika na području Varaždinskih Toplica. Smart kvart bit će samoodrživ kvart površine oko 44.056 kvadratnih metara koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala, a jedno od obilježja bit će mu i fantastičan pogled.

- Želimo implementirati projekte koji se odnose na obnovljive izvore energije, a jedna od najvažnijih stvari su niski troškovi stanovanja što bi mogao biti i glavni razlog i prednost života u Varaždinskih Toplicama - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Sportski park i sasvim novi grad

Prvi takav projekt na jugu županije najavio je prije nekoliko godina Grad Novi Marof, koji u sljedećih godina namjerava uložiti oko 100 milijuna kuna u uređenje budućeg centra s izgradnjom sportskog parka s devet sportskih igrališta, pet dvorana, bazenom i restoranom. Osim toga, sudbina nekadašnje tvornice Levi's koja je neposredno uz tu površinu sada je poznata -  prostor i pogon kupila je tvrtka Solektra iz Čakovca. Uskoro bi se trebalo zati više o uređenju kompleksa kojeg gradonačelnik Siniša Jenkač naziva ''novim centrom grada''. Najavljena je i skulptura Stephana Lupina, koja bi sva ta nastojanja trebala simobilizrati.

Komentari