Evo detalja

Petrijančani u posjetu Europskom parlamentu u Strasbourgu

Objavljeno: 20.10.2023. 08:09

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 08:10

Foto: Općina Petrijanec

U organizaciji ureda zastupnika u EU Parlamentu Tonina Picule SDP-a i Općinske organizacije Petrijanec, 30-ak posjetitelja, od njih 9 iz Općine Petrijanec, posjetili su Strasbourg gdje su bili upoznati s funkcioniranjem Europskog parlamenta.

Bila je to i dobra prigoda upoznati Strasbourg i njegovu bogatu povijest, ali dinamičan život tog grada. U vrijeme njihova posjeta u prostorijama Europskog parlamenta prodefiliralo je desetak grupa građa iz Belgije, Francuske, Italije i drugih zemalja. Zastupnik Picula rekao je kako su hrvatski građani jako malo upoznati s radom europskih institucija, a posebice Parlamenom.

- Ovo je idealna prilika za upoznavanje, posjet plenarnoj dvorani, da shvate bit i značaj onoga što se ovdje radi, te stvarnu ulogu Europskog Parlamenta u Europskoj Uniji - izjavio je EU zastupnik Tonino Picula.

Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako je posjet dogovoren s Piculom početkom godine.

- Vrlo brzo dogovorili smo program i sve tehničke uvjete sa zastupnikovim uredom u Zagrebu, kolegom Ivanom Matićem, kojemu također ovom prilikom uz zastupnika Piculu zahvaljujem – rekao je Željko Posavec načelnik općine Petrijanec i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Petrijanec

Komentari