Bogat program

Proljeće u Varaždinu obilježit će 70-ak događanja, evo nekih od njih

Objavljeno: 08.03.2024. 09:41

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 09:51

Varaždin će u iduća tri mjeseca biti domaćin čak 70-ak događanja u organizaciji kulturnih, obrazovnih, glazbenih, sportskih i drugih institucija i udruga, a ona najvažnija događanja Turistička zajednica grada Varaždina pobrojala je u brošuri pod nazivom 'Proljeće u Varaždinu'.

Kako najavljuju iz Turističke zajednice (TZ), do 31. svibnja među događanjima su Tjedan smijeha i Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih VAFI&RAFI, koji već imaju ozbiljnu tradiciju i svoju vjernu publiku. 

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište nastavlja s bogatim ovosezonskim repertoarom, a za sredinu ožujka pripremaju premijeru opere 'Madama Butterfly' te za travanj novu predstavu 'Mačka na vrućem limenom krovu', a velik doprinos dat će i organizacijom koncerata, festivala, smotri i radionica i varaždinska Glazbena škola, jedna od najstarijih i najuglednijih odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Nastavlja se i program 'Srijede u muzeju' u organizaciji Gradskog muzeja Varaždin, u kojem je posebno atraktivna izložba 'Život u minijaturi' autorice Vlatke Đurić-Resnik, ističu iz TZ-a. 

Uvertira u još sadržajnije 'Ljeto u Varaždinu'

Nove sadržaje osmislili su i u varaždinskoj Gradskoj tržnici, a brojni varaždinski restorani ponovno će dati svoj doprinos promociji autohtonih proizvoda, uključivanjem u gastro manifestaciju 7. Dani okusa varaždinskog kraja. U travnju se vraća i neizostavna smjena straže Varaždinske gradske garde i pucanj iz topa, a od svibnja počinje i program Glazbenih subota u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina.  Subotom prijepodne Varaždinci i njihovi gosti imat će priliku uživati u glazbi na balkonima, glazbi na orguljama u varaždinskoj katedrali, glazbi iz glazbene kamperice, a neizostavna atrakcija varaždinskih ulica bit će i verglaš, što je sve uvertira u još raznovrsnije i zabavnije 'Ljeto u Varaždinu', najavljuju iz TZ Grada Varaždina.

Komentari