Evo kako je bilo

Turistička zajednica grada Varaždina sudjelovala na konferenciji 'Green Destinations Trening'

Objavljeno: 27.10.2023. 08:52

Zadnja izmjena: 27.10.2023. 08:52

Foto: Turistička zajednica grada Varaždina

U Termama Sveti Martin održana je konferencija pod nazivom 'Green Destinations Trening'. Okupljeni domaći i inozemni turistički stručnjaci te istaknuti dionici, kroz panel rasprave, predavanja i interaktivne radionice međusobno su razmjenjivali primjere dobre prakse i razmišljanja o održivosti u turizmu.

Na trodnevnoj konferenciji je zaključeno kako je koncept kontinentalnog turizma potrebno sve više usmjeravati prema održivosti objedinjavajući gotovo sve segmente koji se mogu nasloniti na turizam, od gospodarstva, poljoprivrede, prirodnih ljepota, do kulture i povijesti te je tako potrebno raditi u svim smjerovima, vrlo strateški i promišljeno. Turističku zajednicu grada Varaždina predstavljala je Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata.

Događaj se po prvi put održava u Hrvatskoj u organizaciji globalne neprofitne organizacije Green Destinations i Turističke zajednice Međimurske županije, a važnost ovog trening eventa u Međimurju prepoznali su Hrvatska turistička zajednica, koja je bila pokrovitelj događanja, kao i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Komentari