vraća se na staro?

Ponovno kontrole na granici sa Slovenijom? Razgovarali smo s načelnikom Cestice

Slovenska vlada će danas odlučiti o uvođenju kontrola na granicama s Hrvatskom i Mađarskom, potvrđeno je u srijedu navečer agenciji STA iz slovenskog ministarstva unutarnjih poslova
Objavljeno: 19.10.2023. 09:49

Zadnja izmjena: 19.10.2023. 10:04

Foto: Arhiva/Doček 2023.

Kontrole na granicama se pojačavaju diljem Europe, a opasnost od migrantskog vala i trenutna situacija u Europi i na Bliskom istoku naveli su Italiju da iste uvede na granične prijelaze sa Slovenijom.

Prema neslužbenim informacijama, kontrole bi trebale biti uvedene u subotu na 10 dana s mogućnošću produljenja, kako navodi agencija STA. Slovenska vlada će danas odlučiti o uvođenju kontrola na granicama s Hrvatskom i Mađarskom, potvrđeno je u srijedu navečer agenciji STA iz slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, o čemu je ministar već obavijestio hrvatske i mađarske kolege.

O mogućem uvođenju ponovnih kontrola na granici sa Slovenijom na području Varaždinske županije, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj rekao je:

- Slovenski ministar unutarnjih poslova najavio je da će najvjerojatnije uvesti kontrole na granici iz sigurnosnih razloga. Žao nam je da to toga dolazi, ali moramo se složiti s time jer je to u interesu naših građana i svih ostalih - zaključio je Korotaj.

Komentari