Obrazovanje odraslih

Srednja škola Arboretum upisuje odrasle u neformalne programe obrazovanja

Objavljeno: 20.09.2023. 08:02

Zadnja izmjena: 20.09.2023. 09:45

Iz Obrtničke komore Varaždin izvijestili su da Srednja škola Arboretum upisuje zainteresirane za neformalne programe obrazovanja odraslih, koji su za polaznike besplatni, a škola osigurava i povrat putnih troškova.

Neformalni programi obrazovanja odraslih odvijat će se od rujna do prosinca ove godine, a nudi se 16 programa, od održivog vrtlarenja, uzgoja ljekovitog bilja, podizanja jagodnjaka, podizanja voćnjaka, izrade trajnih aranžmana i dr. Prijave su otvorene od popunjavanja slobodnih mjesta, a u programe stručnog usavršavaja planira se upisati do 9 polaznika po jednom programu. 

Srednja škola "Arboretum Opeka" u sklopu projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi Arboretum Opeka", koji provodi s partnerima Varaždinskom županijom, Srednjom školom Bedekovčina, Srednjom školom Ludbreg, Parkovi d.o.o. i Sveučilištem u Zagrebu Agronomski fakultet, razvila je te neformalne programe obrazovanja odraslih, radionice i tečajeve (cjeloživotno obrazovanje) u trajanju od 4 do 20 sati ovisno o programu. Projekt je sufinancirala EU s bespovratnim iznosom od 49,4 milijuna kuna. 

Komentari