atraktivna lokacija

Foto - Što će biti na prostoru bivšeg Mundusa? Ovo je zasad poznato!

Trenutno se na lokaciji izvode radovi uklanjanja dotrajalih i devastiranih objekata...
Objavljeno: 10.01.2024. 08:30

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 08:41

Foto: Sebastian Krehula

U tijeku je rušenje nekadašnje varaždinske tvornice stolica 'Florijan Bobić', odnosno Mundus, koja je zatvorena od 2015. godine, a sadašnji vlasnik te nekretnine je, kako doznajemo, tvrtka Mundus Nova Projekt osnovana 2022. godine. 

Trenutno se na lokaciji, kako otkriva njezin direktor Luka Borić, temeljem projekta rušenja izrađenog od strane ovlašenog arhitektonskog ureda i prijave radova nadležnim službama Grada Varaždina, izvode se radovi uklanjanja dotrajalih i devastiranih objekata. To je nužni preduvjet, navodi direktor, za bilo kakvo planiranje i provođenje daljnjih radnji, obzirom na stanjem u kojem su se isti nalazili.

- Na dijelu objekata, koji su se nalazili u nešto boljem stanju, u tijeku je izvođenje sanacijskih radova (zamjena pokrova i sl.)  kako bi se isti priveli svrsi kao skladišni prostori ili sl. Trenutno ne možemo reći kako će izgledati navedena lokacija u budućnosti, već će se ista definirati tek po završetku radova na uklanjanju oštećenih objekata i kompletnom sagledavanju stanja i mogućnosti lokacije - rekao je za eVaraždin Luka Borić.

Prostor je trenutno u najmu tvrtke Tipos Resurs koja je vlasnik reciklažnog dvorišta u Varaždinu. Kako doznajemo, oni će koristiti dio tvornice koji je u dobrom stanju do kraja veljače, a onda sele na drugu lokaciju. 

Nekadašnji varaždinski div...

Podsjećamo, riječ je o nekadašnjoj tvornici namještaja koju je 1892. godine osnovao francuski poduzetnik Charles Alexandre de Lambert, a najpoznatija je po proizvodnji stolica od savijenog drva. Poduzeće je 1991. postalo Mundus Holding te su u to vrijeme imali 1364 radnika, kako ističe Hrvatska tehnička enciklopedija. U ožujku 2003. imali su 776 zaposlenih, a 2011. proglasili su stečaj. Konačni kraj tvornice dogodio se 2015. godine. 

Komentari