„People power partnership“

Turističkoj zajednici grada Varaždina i partnerima odobren projekt u okviru programa Kreativna Europa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.06.2020. 12:13

Zadnja izmjena: 16.06.2020. 12:28

Turističkoj zajednici grada Varaždina i partnerima početkom lipnja odobren je novi europski projekt „People power partnership“, u sklopu programa Kreativna Europa.

Turistička zajednica će projekt provoditi u partnerstvu s 13 institucija iz 10 zemalja. Vodeći partner je Aktionstheater Pan Optikum Gemeinnutzige GMBH iz Freiburga. U sklopu projekta će 104 mladih u dobi od 18 do 25 godina iz zemalja partnera uvježbati program za 13 manjih i jednu veliku predstavu, odnosno produkciju. Predstave će biti izvedene na turneji u svim partnerskim gradovima te ostalim zainteresiranim festivalima. U prvoj će fazi projekta osam sudionika iz jednog grada zajedno s osam mladih iz grada partnera zajedno pripremati produkciju za javni prostor koja će biti izvedena u sklopu festivala u gradu u kojem će se mladi pripremati. TZGV je u projekt uključila naš najpoznatiji festival, Špancirfest.

Produkcije će biti usredotočene na društveno relevantne teme iz osobnih života mladih. Objedinjujući oblik izražavanja bit će hip-hop, a s mladima će raditi iskusni kreativni profesionalci iz Freiburga. U drugoj fazi projekta razvijat će se glavna produkcija u Freiburgu u skupinama od 32 mladih (osam mladih iz četiri grada partnera), koja će biti izvedena na 13 festivala. Nakon premijere u Freiburgu, različiti timovi mladih predstavu će izvoditi na festivalima u gradovima partnera.

Projekt je ukupno vrijedan gotovo 4 milijuna eura, od čega 50% financira EU, dok proračun TZGV-a iznosi 195.776,00 eura. Najveći dio projektnih aktivnosti TZGV - a provodit će se u sklopu Špancirfesta, koji je na europskoj razini prepoznat kao vrijedna kulturna manifestacija.

 

Komentari