detalji

U HNK u Varaždinu će se održati premijera prvog varaždinskog 'Orašara'

Objavljeno: 05.12.2022. 19:37

Zadnja izmjena: 05.12.2022. 19:39

U HNK Varaždin će se u subotu, 10.prosinca održati premijera plesne predstave 'Orašar' Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmana u režiji Paola Tišljarića.

Orašar i mišji kralj umjetnička je bajka koju je 1816. godine napisao veliki njemački romantičarski pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta, koji u božićno doba ne silazi sa svjetskih pozornica, kao i za brojne književne i filmske adaptacije.

- Naša se predstava u u verziji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića, na nov i neobičan način igra s originalnim Hoffmannovim zapletom. U predstavi koju planiramo za kraj godine osim ansambla varaždinskog kazališta uključiti ćemo i polaznike Glazbene škole, Baletnog studija i Kazališnog studija mladih čime stvaramo pretpostavke za kontinuitet takvih umjetničkih suradnji. Estetika predstave uvažit će baroknu tradiciju grada. Namjeravamo producirati autentičnu predstavu koja može postati kultni naslov kazališnog života Varaždina i šire - poručuju iz HNK.

Ulaznice za predstavu Orašar od danas, 22. 11. možete kupovati na blagajni Kazališta i putem online prodaje: hnkvz.mojekarte.hr

Komentari