Dan sigurnosti cestovnog prometa

Foto - Varaždinci već do danas napravili više prekršaja nego cijele prošle godine

Objavljeno: 20.10.2023. 11:40

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 11:47

Foto: Arhiva/Ivana Bertović

Povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, koji se u Hrvatskoj obilježava 21. listopada, Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije održao je svoju 8. sjednicu, a koja je ujedno uz podršku Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ organizirana kao javna tribina i panel-rasprava na temu „Zajedno do veće sigurnosti u prometu“

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije zajedno s djelatnicima PU varaždinske započeli su akciju podjele reflektirajućih prsluka biciklistima, a to je najavio i predsjednik Savjeta Zvonimir Sabati.

- Savjet je kroz godine svog djelovanja pokrenuo puno aktivnosti edukativno-preventivnog karaktera. Sad smo osigurali tisuću reflektirajućih prsluka koje će policija dijeliti biciklistima koji nisu osvijetljeni. Podjela je preventivna, dakle neće biti kažnjavanja, ali će se voditi evidencija - rekao je Sabati.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić istaknuo je pozitivne, ali i negativne trendove u prometu u županiji. 

- U devet mjeseci zabilježili smo pad u prometnim nesrećama za 11 posto u odnosu na prošlu godinu, a i pad u prometnim nesrećama s teškim ili smrtnim ishodom. No, usprkos najavama, upozorenjima i preventivnim aktivnostima bilježimo negativan trend povećavanja broja prekršaja u prometu za 41 posto, a s današnjim danom ustvrdili smo istovjetan broj prekršaja kao cijele prošle godine, a tek je sredina desetog mjeseca. - zaključno je rekao Benčić.

Komentari