akcija 'rotary šuma'

Varaždinska županija će ove subote posaditi 2.000 sadnica hrasta u Zelendvoru

Objavljeno: 02.12.2022. 11:03

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 11:03

U Županijskoj palači danas je održano potpisivanje pisma namjere o provođenju zajedničke akcije zaštite okoliša pod nazivom "Rotary šuma" na području Varaždinske županije.

Kako su tom prilikom najavili, u suradnji s Rotary klubovima koji djeluju na području županije i Hrvatskim šumama, Varaždinska županija pokreće akciju pošumljavanja s ciljem sačuvanja šuma kao staništa brojnih životinjskih i biljnih vrsta te očuvanja genoma. Varaždinska županije je sa Šumarskim Institutom sklopila ugovor kojim planiraju očuvati genom tri lipe - pelin lipe s Visokog, lipe iz Arboretuma Opeke i lipe iz Gornjeg Kneginca.

- Varaždinska županija provodi niz akcija po pitanju zaštite okoliša. Najvažnija od njih je inicijativa proglašenja Ivančice parkom prirode. Radimo pet planova zaštite upravljanja zaštićenih područja ekoloških mreža, a izdvajamo i sredstva za rad udruga. Ove godine smo za pčelare i lovce osigurali 200 tisuća kuna te će taj iznos dobiti i iduće godine, a dodat ćemo i 100 tisuća za ribiče. Želimo pokriti sve udruge koje se bave zaštitom okoliša - rekao je Stričak.

U sklopu akcije "Rotary šuma" tako će se već ove subote, 3. prosinca 2022. godine, ovisno o vremenskim prilikama, na području Zelendvora zasaditi oko dvije tisuće sadnica hrasta lužnjaka na pripremljenoj površini i na jednom divljem deponiju.

Komentari