danas odluka

Vrhovni sud odlučuje o sudbini Smiljane Srnec

HRT

Objavljeno: 26.01.2021. 08:54

Zadnja izmjena: 26.01.2021. 08:55

Vrhovni sud danas bi na javnoj sjednici trebao donijeti odluku o žalbi Smiljane Srnec koja je nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora jer je ubila sestru i skrivala je u zamrzivaču 19 godina, prenosi HRT.

Smiljana Srnec moći će se sudskom vijeću obratiti videolinkom iz istražnog zatvora u Varaždinu. Podsjetimo, Županijski sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio Smiljanu Srnec na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora.  Sud u Varaždinu je kao otegotnu okolnost uzeo izravnu namjeru, jačinu ozljeda, žrtvu kao mladu osobu i skrivanje tijela u zamrzivaču 19 godina te zaključio da se može govoriti o podmuklom načinu izvršenja. Jedina olakšavajuća okolnost je što je Smiljana Srnec majka troje djece.

Odvjetnik okrivljene Smiljane Srnec Krešimir Golubić rekao je nakon izricanja presude suda u Varaždinu kako nisu prinađeni dokazi o tome tko je ubio Jasminu. Rekao je da postoje dvije bitne nepoznanice, trag muške osobe na ženskoj čarapi kojom je vezano tijelo, a koji nije identificiran, te sijeda vlas koja se vidi na desnom kažiprstu žrtve, a nije zabilježena na obdukciji. Također tvrdi da je sudsko vijeće pogrešno prenašalo izjave svjedoka s rasprave u obrazloženju presude. 

Komentari