ne propustite!

Evo što vas sve očekuje u 'Kreativnici' na ovogodišnjem Špancirfestu

Objavljeno: 07.08.2023. 18:31

Zadnja izmjena: 07.08.2023. 18:31

U najkreativnijoj zoni Špancirfesta, popularnoj Kreativnici, ove će godine sudjelovati rekordan broj izlagača - njih čak 50.

Nikad više izlagača nije se predstavljalo u Kreativnici u Uskoj ulici, koja je postala "preuska" pa je ove godine dodatno proširena na dio Kukuljevićeve ulice i Prolaz Marijana Zubera. Iako je teško nekoga izdvojiti, jer svi su redom odlični dizajneri s atraktivnim, zanimljivim i kreativnim proizvodima, za ljubitelje kreative i dizajna, izdvojili smo pet zanimljivih priča koje se kriju iza ovogodišnjih kreativaca.

  1. Nesvakidašnji plakati – upoznajte analogno-digitalne zagonetke suvremenog života - Boris Pleša priprema kreativne plakate inspirirane POP kulturom pa ako volite uokvirene atraktivne plakate svakako tijekom Špancirfesta posjetite njegov izlagački prostor, možda bi se neki baš odlično uklopio u vašu sobu. Dodatni je plus što su svi plakati tiskani na recikliranom papiru.
  2. Setovi za aromaterapiju – osjetite nježan dodir mediteranskih vjetrova - Ljubav pokreće svijet, a kad se radi o Danielu i Larisi ona je pokrenula njihovu kreativnost. Uz prstohvat hedonizma i ljubavi prema aromaterapiji zajedno su osmislili Earth, wind, desire - kolekciju vrlo praktičnih setova za aromaterapiju.
  3. Umjetnine od različitih vrsta drveta – cool unikatne daske - Varaždinac Lovro Vujnovac kreativac je u duši. Svirao je na Špancirfestu kao Heroj ulice, a trudom i zalaganjem dogurao je do glavne festivalske pozornice gdje je nastupio prošle godine s bendom Dodger Artfool & The Vipers u kojem svira. Izrađuje daske za rezanje od različitih vrsta drveta, a uz to, Lovro je ručno izradio i izlagačke štandove koji će i ove godine krasiti Šenoinu ulicu tijekom Špancirfesta.
  4. Dnevnik (iz) snova - Zamislite da možete negdje zapisati svoje snove, želje, maštanja? Kristinka Lazar je uspjela zadržati dijete u sebi, a zahvaljujući njezinoj pozitivnoj energiji i kreativnosti, osmislila je i prvi hrvatski Dnevnik (iz) snova.
  5. Ženske kravate – nezaobilazni modni dodatak - Muškarci odavno nose kravate, no nisu li žene i muškarci ravnopravni? Ana Knežević je prepoznala mogućnost modnih kombinacija te patentirala i uklopila kravatu u dio ženskog outfita kroz svoj brand Ak Design i možemo vam reći da to sjajno izgleda.

Kreativnica je dodatno ukrašena cvjetnim instalacijama brenda Inivalu Dreams, koje upotpunjuju atmosferu zone pa stoga podsjeća na dnevnu sobu, u kojoj se možete opustiti uz glazbu DJ ekipe i potražiti neki od izloženih predmeta i ponijeti ga kao uspomenu.

Komentari