Špancirfest

Foto - Performerska krema stiže u Varaždin

Objavljeno: 21.07.2023. 18:39

Zadnja izmjena: 21.07.2023. 18:49

Na ovogodišnji Špancirfest iz raznih europskih zemalja stiže 15-ak umjetničkih skupina s više od 75 umjetnika, a posjetitelje očekuje više od 70 umjetničkih uličnih programa, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina. 

Kako ističu, zasigurno će posebna atrakcija biti Orkestar sirena, francuske kompanije Mécanique Vivante, koji prvi put nastupaju u Hrvatskoj.  Iz Italije, pak, dolazi simpatična obitelj performera, La Famiglia Mirabella, s nastupima u zraku, akrobacijama i žongliranjem. Francuz Nicolas Bras svirat će na čak 18 različitih instrumenata koje je izradio recikliranjem raznih materijala, dok Ekipa Global Drummersa priprema pravo bubnjarsko iznenađenje.

 Posjetiteljima Špancirfesta već su dobro poznati štulaši iz skupine Stelzen Art, koji ove godine stižu iz morskih dubina. Stići će i njihovi prijatelji performeri Special Conquest na pneumatskim štulama, a prati ih neizostavni član ovog zanimljivog trija sa svojim čudnovatim vozilom, koje stvara male svemirske bljeskove, navode iz Turističke zajednice.

Kao posebnost ovogodišnjeg jubilarnog, 25. Špancirfesta, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza, iz Turističke zajednice najavljuju i produkciju plesno-kazališnog projekta People Power Partnership. Taj četverogodišnji europski projekt okuplja 104 mlada plesača od 18 do 25 godina iz 11 zemalja, a uoči Špancirfesta u Varaždin stiže 32 plesačica i plesača iz Velike Britanije, Portugala, Njemačke i Hrvatske. Nastupit će prvog festivalskog dana na Kapucinskom trgu.

Komentari