Humanitarni koncert Antonia Tkaleca za siromašnu djecu Benina

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.02.2014. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Republika Benin je država u zapadnoj Africi, dom narodu dobrog srca, bogate povijesti ali izrazito loše ekonomske situacije i dubokog siromaštva.

Jedan od temeljnih problema i uzroka siromaštvu jest neobrazovanost stanovništva. Bez znanja o tome kako promijeniti svoj život i okruženje nabolje, stanovništvo nema mogućnost utjecaja na stanje u kojem se nalazi, a koje je često vrlo teško i čini se bezizlazno. U takvim uvjetima, školovanje i sigurna egzistencija je nešto o čemu mogu samo sanjati.

Kako bi omogućili djeci izlazak iz tog začaranog kruga siromaštva i bijede i osigurali im uvjete za školovanje, kao prvi korak prema boljoj budućnosti, humanitarna udruga Acordis pokrenula je akciju organiziranja niza humanitarnih koncerata i aktivnosti kroz koje planira skupiti potrebna sredstva za siročad Benina.

Prvi koncert održat će se 23. veljače u crkvi Sv. Nikole u Varaždinu u 19 sati, a nastupa poznati izvođač i kantautor duhovne glazbe Antonio Tkalec.

Sredstva su namijenjena za školovanje djece bez roditelja i izgradnju studentskog doma u Beninu.

Svoju pomoć možete uplatiti na broj računa: HR 49234 0009 3217890830.

Ukoliko se želite uključiti u organizaciju ovakvih događaja, pomoći Vašim idejama ili doprinosom bilo kojeg oblika, javite nam se na mail: [email protected].

Komentari