u hrženici

50 godine emitiranja serije "Mejaši" - načelnik Jany ugostio legendarnu Regicu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.07.2019. 11:00

Zadnja izmjena: 09.07.2019. 11:03

Povodom 50 godine emitiranja serije "Mejaši" koja je jednim dijelom snimana u Općini Sveti Đurđ u naselju Hrženica, pod pokroviteljstvom Općine Sveti Đurđ te uz suradnju Gradske knjižnice i čitaonice "Mladen Kerstner" Ludbreg.

Održano je svečano postavljanje spomen ploče na društvenom domu u Hrženici, pred prepunim domom okupljenih mještana te gostiju sa strane. Prigodnim rječima obratila se ravnateljica knjižnice Edita Kutnjak – Zlatar, a u ime pokrovitelja Općine Sveti Đurđ Josip Jany načelnik Općine. Glavna gošća glumica serije "Mejaši" Smiljka Bencet – Regica uz pljesak okupljenih prisjetila se tih dana prije 50 godina te otkrila spomen ploču povodom 50. godišnjice snimanja serije u Hrženici. Načelnik Josip Jany pozdravio je i domaće glumce i statiste koji su sudjelovali u snimanju serije.

Okupljene je svojim govorom zabavljao i Nikola Novosel Miško. U sjećanju tog događanja govorili su i prof. Stjepan Hranjec i Stjepan Jagić, a izvedena je i predstava "Poštene žene u Grozdu", a taj događaj obilježili su kao i prije 50 godina limena glazba KUD Sloga iz Karlovca prigodnim pjesmama i tamburaški sastav KUD Juraj Lončarić.

Komentari