ACT Čakovec punopravni član mreže volonterskih centara

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.01.2013. 16:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Udruga Autonomni centar - ACT iz Čakovca postala je punopravni član Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC). Odluka o primanju u punopravno članstvo donesena je na sastanku Upravnog odbora HMVC održanom u Zagrebu, 24. siječnja.

Hrvatska mreža volonterskih centara neformalna je mreža lokalnih i regionalnih volonterskih centara koja na nacionalnoj razini povezuje postojeću infrastrukturu za razvoj volonterstva. Mrežu čine Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i Udruga MI iz Splita, a od sada i udruga Autonomni centar – ACT koja od rujna 2011. provodi program Volonterskog ureda Međimurja.

Radom Mreže koordinira jedan volonterski centar, punopravni član Mreže, u razdoblju od dvije godine. Volonterski centar Osijek koordinira radom Mreže u periodu od 2012. do 2013. godine.

HMVC potiče razvoj volonterstva u Hrvatskoj putem utjecaja na javne politike i pravno okruženje, promociju i uspostavljanje standarda za edukaciju u području volonterstva i volonterskog menadžmenta, informiranjem i osiguranjem standarda kvalitete usluga volonterskih centara i razvoja dobre prakse.

Primanjem u punopravno članstvo Mreže udruga Autonomni centar – ACT će nastojati zadovoljiti standarde kvalitete Mreže te kontinuirano raditi na unapređenju usluga i načinu rada programa Volonterskog ureda Međimurja.

Komentari