Alan Košić u Toplicama izabran za potpredsjednika regionalnog saveza HNS-a

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.04.2014. 20:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Na današnjoj Izbornoj skupštini Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS održanoj u Varaždinskim Toplicama izabrano je novo vodstvo na čelu s predsjednikom Anđelkom Topolovcem, predsjednikom ŽO HNS Krapinsko-zagorske županije, koji je time postao i član Predsjedništva HNS-a na državnoj razini.

Za potpredsjednike Saveza izabrani su Melita Samoborec, predsjednica ŽO HNS Koprivničko-križevačke županije i Alan Košić, član Predsjedništva ŽO HNS Varaždinske županije.

Skupštini je prisustvovalo više od 160 delegata iz pet županija, a obratila im se i predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

- Ovo je vrlo važan trenutak jer ključni događaji u zemlji ovise o nama. Zato je potrebna odlučnost, inicijativa, upornost i znanje, a to su kvalitete koje su članovi HNS-a oduvijek pokazivali. Projekt HNS-a je ozbiljan i bitan projekt, a u aktualnoj vlasti uvijek smo bili kolegijalan partner. Što se tiče nekih bivših članova, naglasila je da su se sami udaljili od ciljeva koje je postavila stranka, a time se i sami isključili. Članovi HNS-a imaju različite stavove koji doprinose kvaliteti donesenih odluka, a one su uvijek vodile zajedničkom cilju. HNS bira svoje vodstvo za vrijeme ispred nas te je potrebna energija koja može za sobom povesti sposobne ljude i time garantirati budućnost svih nas - poručila je Pusić.

Novoizabrani predsjednik SZ regionalnog saveza Anđelko Topolovec naglasio je važnost sjeverne Hrvatske u budućem jačanju HNS-a te pozvao sve članove na jedinstvo u ostvarenju zajedničkih ciljeva i projekata.

- Na sjeveru Hrvatske HNS je oduvijek imao visoko postavljenu ljestvicu u ostvarenju izbornih rezultata. Zbog toga moj izbor nije samo velika čast, nego i obveza da ti rezultati svakim novim izbornim ciklusom budu sve bolji. Ja sam siguran da ću uz pomoć svih vrijednih članova u pet sjevernih županija sve postavljene ciljeve uspješno ostvariti - rekao je Topolovec.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar istaknuo je kako je odličan odaziv delegata pokazatelj daljnjeg jačanja HNS-a na sjeveru Hrvatske i pokazuje da je put kojim ide današnji HNS u potpunosti ispravan.

- Pred nama su izbori za Europski parlament koji će pokazati da HNS i koalicijski partneri imaju povjerenje građana, a mjere koje provodi Vlada RH uskoro će pokazati da smo spremni i sposobni rješavati sve probleme u zemlji. Današnja sjednica Regionalnog saveza pokazala je da je HNS na sjeveru jedinstven i uvjeren sam da će u budućnosti biti još jači - naglasio je Štromar.

Sjednici su prisustvovali i kandidati HNS-a na zajedničkoj listi za Europski parlament Jozo Radoš i Marin Vučić. U svojim govorima podsjetili su da je danas točno mjesec dana do izbora i da ovime HNS ulazi u intenzivnu kampanju. U kampanji će se prvenstveno usredotočiti na susrete i razgovore s građanima te će ih pozivati da u što većem broju izađu na izbore.

Na zajedničkoj koalicijskoj listi SDP-HNS-IDS-HSU kandidati HNS-a zauzimaju treće i deveto mjesto.

Komentari