"srušili smo ruglo za prvi maj"

FOTO: Dravski bazeni napunjeni vodom, stigle ležaljke i podvodna rasvjeta - otvorenje još dan ranije

Objavljeno: 19.06.2018. 20:47

Zadnja izmjena: 19.06.2018. 21:01

Foto: Viktor Hranić

Dravski bazeni napunjeni su vodom; danas su postavljene i ležaljke te je, zbog ranije završenih radova, datum otvorenja pomaknut - još dan ranije. Službeno otvorenje će tako biti upriličeno već ovog četvrtka u 11.45 sati, a organizatori se šale (ili ne šale) kako "točno u to vrijeme počinje ljeto"...

Muškarci i momci će, kako nam je neslužbeno rečeno, prilikom otvorenja loviti živog šarana, a žene i djevojke „jahati kita“ (pretpostavljamo, neživog odnosno plastičnog). Šalu na stranu, ovime je završen 50-dnevni projekt Varkoma koji je u obnovu bazena uložio 1,3 milijuna kuna od sredstava koje prikuplja za vodne građevine. Radovi su naime započeli 28. travnja; u najvećem dijelu izvršilo ih je ovo najveće gradsko dioničko društvo, pri čemu je Zdravko Cindor, rukovoditelj radne jedinice Varkoma "Vodovod", inovirao strojarnicu s lomljenim staklom kao filterom za vodu (umjesto pijeska) .

Prvi posjetitelji, uglavnom slučajni prolaznici, već obilaze ovo izletište obnovljeno nakon gotovo 15 godina, a kako nam je otkrio direktor Varkoma Željko Bunić – pred Gradskim vijećem uskoro će se naći i prijedlog za kupnju cijelog kompleksa, koji još uvijek u vlasništu trgovačkog društva "Turist".

"SDP više neće svojatati ovo mjesto"

„Grad Varaždin koncesiju sada plaća prihvatljivih 5.000 kuna mjesečno, ali ugovor je sastavljen na način da (s obzirom na investirano) do 31.12. ove godine imamo pravo prvokupa. Pred Gradskim vijećem tako će se naći prijedlog da se kompleks kupi za 2 milijuna kuna, što smatram prihvatljivom cijenom u odnosu milijun eura, koliko je Turist tražio prije 15-ak godina. Čestitam zaposlenicima što su radove na koje se čekalo više od desetljeće i pol, završili u niti dva mjeseca. Dakle, može se i moglo se!", rekao je Bunić.

"Da spomenem, srušili smo i ono drveno ruglo ispred kojega se slavio Prvi maj. Odsada SDP više neće moći svojatati Dravske bazene, nego će to biti mjesto svih građana, pa tako i SDP-ovaca; pa tako i za proslavu Prvog maja. Najvažnije, biti će to jedna od zasigurno TOP odmorišnih destinacija u cijeloj Varaždinskoj županiji i šire“, glasio je zaključni komentar direktora Varkoma.

Napomenimo da će bazeni noću biti osvijetljeni podvodnom rasvjetom, međutim tek s vremenom se planira produžiti njihovo radno vrijeme iza 19 sati. Umirovljenici, djeca i studenti će ulaznicu plaćati simboličnih 5 kuna, dok će za odrasle cijena ulaznice iznositi 20 kuna.

Komentari