proslava rokova

Bogati društveni i sportski sadržaji na području Općine Maruševec u narednim danima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2022. 08:36

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 08:39

Druškovec se priprema za tradicionalno veliko proštenje povodom 16. kolovoza, a u narednim danima će se u Općini Maruševec stoga održati Bogati društveni i sportski sadržaji. 

U večernjim satima 14. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se koncertom benda Kumovi.

U ponedjeljak 15. kolovoza na igralištu Gmajna u Čalincu, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira 16. odbojkaški turnir na pijesku. Uz sportsko natjecanje i zabavne sadržaje za najmlađe, članovi Udruge su za posjetitelje organizirali i nagradnu tombolu s bogatim fondom nagrada.

U večernjim satima 15. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se nastupom grupe Tim.

Na sam blagdan, u utorak 16. kolovoza obilježavanje svetog Roka započinje svetom Misom na otvorenom pokraj kapele u 8 sati, dok će središnje misno slavlje biti u 11 sati i predslaviti će ga Josip Đurin, poglavar Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u kojem će sudjelovati Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih te pjevači iz Druškovca. Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom grupe Tim na igralištu Područne škole Druškovec.

Obavijest

Obavještavamo posjetitelje da će povodom održavanja proštenja, u utorak 16. kolovoza od 7 do 14 sati u Druškovcu biti postavljena privremena regulacija prometa na dijelu lokalne ceste br. 25046.  Promet će se odvijati na način da će dio te ceste biti zatvoren za promet od raskrižja županijske ceste do raskrižja sa nerazvrstanom cestom, a na dijelu lokalne ceste promet će biti organiziran jednosmjerno od raskrižja sa nerazvrstanom cestom Koškovec – Cerje Nebojse u smjeru kapele Sv. Roka.

Komentari