usvojili program rada

Članovi Koordinacije za ljudska prava održali svoju prvu sjednicu

Objavljeno: 20.12.2021. 19:31

Zadnja izmjena: 20.12.2021. 20:10

U Županijskoj palači održana je prva sjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije, savjetodavnog tijela Županijske skupštine čiji članovi su imenovani na sjednici krajem studenoga ove godine.

Prvoj sjednici nazočio je i župan Anđelko Stričak koji je članovima poželio ugodan i konstruktivan rad, dok je predsjednica Koordinacije Nadica Dreven Budinski istaknula kako će u Programu za 2022. godinu aktivnosti biti usmjerene prema obrazovanju javnosti o civilnom društvu i zaštiti ljudskih prava te njihovom promicanju na području Varaždinske županije, javnom zalaganju i podupiranju ostvarivanja ljudskih prava općenito, pomoći građanima u rješavanju osobnih problema koji su posljedica kršenja određenih prava, poticanju osnivanja tijela za zaštitu ljudska prava u općinama i gradovima na području županije te ostalim aktivnostima.

Članovi Koordinacije su uz već navedenu predsjednicu Dreven Budinski i Ruža Jelovac, zamjenica predsjednice, Dražen Krtanjek, Danijela Turković Novosel, Igor Pavlic, Milan Mirčetić, Milivoj Dretar, Robert Puja, fra Mijo Šarčević Ivan Vujec, Ivan Čehok, Dalibor Božić i Patrik Koščak. 

Komentari