lijepi projekt...

Članovi Udruge,, Biserna dolina'' u eko-etno stilu uredili stari zdenac uz odmorište sv. Josipa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2018. 08:49

Zadnja izmjena: 11.05.2018. 08:49

Članovi Udruge,, Biserna dolina'' uredili su stari zdenac uz odmorište sv. Josipa na županijskoj cesti Varaždinske Toplice – Jalžabet. Zdenac je uređen u eko-etno stilu, a novac je osiguran kroz gradski proračun Varaždinskih Toplica, Nacionalnu zakladu „Zamah“  te priloge mještana koji su dobrovoljnim radom starom zdencu dali novi izgled.

- U suradnji s članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grešćevina, napravljeno je ispumpavanje zdenca, kao i dvostruka dezinfekcija vode. Sada nam slijedi završno ispumpavanje i dezinfekcija, kao i analiza vode za piće na Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, kako bismo mogli zdenac ucrtati na svjetsku mapu izvora pitke žive vode – otkriva Biserka Vudrag, predsjednica Udruge „Biserna dolina“.

Udruga tijekom cijele godine planira radove na dodatnom uređenju odmorišta, kao i cijelog naselja u eko-etno stilu.

- Ujedno pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na manifestaciji „Slamanijada“, koja će se održati 14. i 15. srpnja. Riječ je o dvodnevnom događanju na kojemu slavimo prirodu i održivi razvoj. Pripremili smo i četiri radionice. Posjetitelji će moći vidjeti ručnu žetvu raži, način obrade slame za šop, izradu slamnatog krova, ali i sudjelovati u izradi velikog konja i ptice feniks od zobene i ražene slame, koji će potom biti postavljeni u središtu Grešćevine - rekla je predsjednica Vudrag.

 

Komentari