VARAŽDINSKI STRELIČARSKI KLUB

Dok je Amanda Mlinarić u Rimu pucala za zlato, pokradeni svi hrvatski streličari!

Objavljeno: 25.12.2019. 10:26

Zadnja izmjena: 25.12.2019. 10:43

Nakon dvoranskog Svjetskog kupa u Luksemburgu, gdje je Amanda Mlinarić osvojila sedmo, a Alen Remar 17. mjesto, Varaždinski streličarski klub nastupio je i na Svjetskom kupu u Rimu.

Amanda Mlinarić je sa 593 kruga ispucanih u kvalifikacijama zauzela 2. mjesto u seniorkama složenog luka. To je ujedno i novi državni juniorski i seniorski rekord. Vrlo koncentriranim i staloženim pucanjem u eliminacijama stigla je do finala za zlato, u kojem je pucala protiv nove svjetske rekorderke Sarah Prieels. Finala su bila vrlo napeta, a Amanda na kraju izgubila sa svega 147-148.

Alen Remar nastupio je u zakrivljenom luku kao junior te je natjecanje završio na 9. mjestu.

Matko Dupor također je nastupio u juniorima, u složenom luku te je zauzeo 23. mjesto.

Važno je za spomenuti da su u iščekivanju Amandinog finalnog meča hrvatski streličari otišli do obližnjeg shopping centra na ručak, te im je u roku pola sata ukradena sva oprema iz kombija HSS-a.
Alen Remar, Matko Dupor, Tihana Kovačić iz SK Navaho, Maks Režek iz SK Sesvete i Ivan Horvat iz ZGSK svi su redom ostali bez svoje opreme te se sada nažalost moraju snalaziti za opremu kako bi mogli nastupiti na Svjetskom kupu u Nimesu, Francuskoj u siječnju.

Komentari