druženje

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin obilježilo 55 godina svog rada i djelovanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.12.2022. 09:08

Zadnja izmjena: 03.12.2022. 09:12

Prigodnom svečanošću u Županijskoj palači, u petak, 2. prosinca, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin obilježilo je 55 godina kontinuiranog rada i djelovanja.

Kao što je izvijestio predsjednik Društva Paul Rosenthal, varaždinsko Društvo za zaštitu od dijabetesa jedno je od najstarijih društava ovakvog tipa u Republici Hrvatskoj.

- Danas Društvo okuplja članove različitih dobnih skupina i omogućava im određene edukacije, zastupa njihove interese, surađuje s drugim društvima u Republici Hrvatskoj i aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. I dok je nekad bilo sramota reći da netko boluje od šećerne bolesti, zahvaljujući edukaciji i senzibiliziranju javnosti možemo reći da danas takva osoba ukoliko kontrolira razinu šećera u krvi često ima kvalitetniji život od osobe koja od nje ne boluje – rekao je, između ostalog predsjednik Društva Paul Rosenthal.

Na njihovom predanom radu čestitala im je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Osim što vas povezuje bolest, možda i strah od nje i mogućih komplikacija, ono što je još važnije da vas je u ovih 55 godina povezivalo prijateljstvo, oslonac i zajedništvo. Uvjerena sam kako imate odličnu suradnju sa našim zdravstvenim ustanovama i da su vam naši liječnici i medicinski djelatnici na raspolaganju. Također, vrata Varaždinske županije uvijek su vam otvorena, te ćemo i dalje podupirati vaše aktivnosti – rekla je zamjenica Zagorec.

Komentari