KARATE KLUB VARAŽDIN

Enes Garibović osvojio pojedinačno srebro i ekipno zlato na 18. međunarodnom karate turniru „Croatia Open" u Rijeci

Objavljeno: 01.10.2018. 13:43

Zadnja izmjena: 01.10.2018. 13:47

Foto: KK Varaždin

U sportskoj dvorani Zamet u Rijeci održao se 18.po međunarodni karate turnir „Croatia Open“, na kojem je varaždinski karatista Enes Garibović piostigao odlične rezultate.

"Croatia Open" jedan je od najjačih međunarodnih karate turnira u ovom dijelu Europe. Na turniru je nastupilo 1906 sportaša iz 25 zemalja Europe i svijeta: Alžira, Austrije, BiH-a, Konga, Češke, Engleske, Makedonije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Indije, Izraela, Italije, Crne Gore, Nizozemske, Novog Zelanda, Norveške, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švicarske i domaćina Hrvatske.

Za Karate klub Varaždin nastupili su Robert Fejzulahu i Enes Garibović.

Robert Fejzulahu nastupio je u kategoriji seniori +84kg. U prvom kolu je tijesno izgubio od reprezentativca Češke Hermanna rezultatom 3:2. Robert je odlično odradio meč, s obzirom da je ovo bio prvi Robertov turnir u seniorskoj konkurenciji, pošto je Robert zadnji nastup imao prije 5 godina u juniorskoj konkurenciji.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori -75kg. Prvo kolo pobjeđuje predstavnika Makedonije Nestorovskog rezultatom 1:1 (prvi napravio bod). U drugom kolu Enes pobjeđuje predstavnika Italije Gruera rezultatom 6:0. U trećem kolu, Enes je bio bolji od Švicarca Brunnera rezultatom 3:0. U polufinalu Enes pobjeđuje reprezentativca Makedonije Zaborskog rezultatom 2:0. U finalnom meču, Enes se sastaje s reprezentativnim kolegom Martincem, te nakon izjednačenog rezultata 0:0 na kraju meča, sudačkim izglasavanjem gubi 3:2.

Enes Garibović također je nastupio u ekipnom dijelu natjecanja, kao član seniorske reprezentacije Hrvatske, koja je osvojila prvo mjesto. U sastavu reprezentacije Hrvatske bili su: Mrvičić, Štimac, Garibović, Martinac, A. Kvesić i I. Kvesić.

U prvoj borbi Hrvatska pobjeđuje Francusku rezultatom 3:1 u pobjedama, za Hrvatsku su pobjede donijeli Štimac, pobjeda rezultatom 3:0, Garibović pobjeda rezultatom 5:0 i Ivan Kvesić pobjeda nakon predaje meča protivnika. U finalu Hrvatska je bila bolja od Bugarske rezultatom 3:0 u pobjedama. Pobjedu odnose Anđelo Kvesić rezultatom 2:0, Štimac rezultatom 1:0 te Garibović rezultatom 2:0.

Ovaj međunarodni turnir je bio odlična provjera za daljnja natjecanja Premier Lige, sljedeća je u Tokyu, od 12. do 14.10.2018., i narednog Svjetskog prvenstva koje se održava u Madridu, od 06. do 11.11.2018.

Seniorsku reprezentaciju Hrvatske vodio je izbornik Esad Garibović.

Komentari