Europarlamentarac Valjalo i doministar Pros na tribini SDP-a

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.04.2014. 07:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: SDP

Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije održao je svoju redovitu sjednicu na kojoj je najviše riječi bilo o predstojećim europarlamentarnim izborima.

Kako je istaknuo predsjednik županijske organizacije i saborski zastupnik Mario Habek, riječ je o vrlo dugoj kampanji u kojoj Kukuriku koalicija očekuje dobar rezultat iz Varaždinske županije pa je stoga pozvao članstvo na punu podršku kod pripreme izbora i sudjelovanja u kampanji. Sjednica je, sukladno politici županijskog predsjedništva o obilasku organizacija, održana u Ludbregu, a nakon same radne sjednice održana je i tribina na kojoj su se članovima vodstva priključile i ostali članovi i članice.

Prva tema tribine bili su predstojeći europarlamentarni izbori, a govornik je bio aktualni europarlamentarni zastupnik Oleg Valjalo koji je i šesti na listi Kukuriku koalicije na izborima koji će se održati 25. svibnja. Valjalo je prisutnima objasnio princip izbornog procesa, pojasnio neke od inicijativa koje su provedene u proteklih skoro godinu dana koliko je proveo kao eurozastupnik, te predstavio listu SDP-a i koalicijskih partnera koju predvodi Neven Mimica.

Druga tema bilo je aktualno stanje u poduzetništvu i malom gospodarstvu koje je jedno od ključnih pri izlasku iz krize. Stoga je gost tribine bio zamjenik ministra obrta, malog i srednjeg poduzetništva Dražen Pros koji je naglasio kako su upravo Varaždinska županija na regionalnoj razini i Grad Ludbreg na lokalnoj razini poznati po dugoj poduzetničkoj tradiciji i da je to jedan od najvećih razloga zašto je nazaposlenost u ovom kraju, iako nije mala, dosta ispod prosjeka države. Pros je predstavio i neke dosadašanje mjere i najavio buduće jer i iz Europske unije imaju velika očekivanja pri izlazu iz krize upravo od ovog sektora.

Ova uspješna tribina završila je velikim brojem pitanja za oba govornika koji su gotovo sat vremena odgovarali svojim stranačakim kolegama.

Komentari