U Moldaviju putuju i Sačer, Golubar, Punčec

Objavljeno: 11.07.2011. 11:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Nogometaši varaždinskog prvoligaša u srijedu putuju u Moldaviju, gdje će u četvrtak igrati susret drugog pretkola, protiv Iskre Stahl, a među putnicima će se naći i tri nova imena...

Klubu je pristupio napadač Mario Sačer, ponovno na posudbu iz Hajduka, kao i lani, a osim njega, dogovoreno je da će klub pojačati i Josip Golubar, koji je još uvijek u potrazi za novim klubom. Među kandidatima za nastup bit će i Roberto Punčec, koji još uvijek nije realizirao transfer, iako se pregovori nastavljaju.

Za utakmicu s Andorcima je zamoljen od strane nizozemskog Den Haaga, da ne igra, radi mogućnosti eventualnog igranja Europske lige, ali kako se dosad nisu dogovorili, nisu više inzistirali na neigranju. U odnosu na Andoru i Davor Vugrinec bit će spreman, tako da će sa Sačerom, napadačka konkurencija ipak biti prilično snažnija nego za Andoru.

- Zadovoljan sam što je ipak nešto više igrača, ali oni ipak nisu u pravom natjecateljskom tonusu, trebat će proći neko vrijeme dok se ne uigraju s ekipom – kazao je Samir Toplak, trener varaždinskog prvoligaša.

O protivniku nezna previše, zapravo gotovo ništa.

-Iskreno, nisam upoznat s njima, nisam ih još gledao, mislili smo možda u subotu otputovati na njihovu utakmicu, ali trenutno nije bilo mogućnosti. Preko svojih nekih veza pokušavam doći do snimke superkupa koji su igrali, nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Kadar je i dalje „siromašan“, pa stručni stožer Varaždinaca tvrdi da nisu favoriti u ovom ogledu.

- S obzirom na stanje, nismo i ne možemo biti favoriti u ovom ogledu. Možda da je tu Šafarić, bi moglo biti mjesta za neki optimizam, ali bez njega, i s obzirom na stanje, ipak ne možemo. To ne znači da ne možemo proći, dat ćemo sve od sebe, pa što bude.

Najveći problem je i dalje obrana, odnosno defanzivni dio ekipe. U stoperskoj liniji konkurencija je trenutno spala samo na Sušca, Conjara i Gluhaka, a na bekovima su tek Tkalčić i Šimek, tako da nakon odlaska Kvesića, Toplak na bekovskim pozcijama ima još samo Antolića i Kaniškog. Neigranje Šafarića predstavljat će također problem, jer bi stručni stožer obranu mogao pojačati Punčecom, a ovako, po svoj prilici stvari, Punčec će na mjesto zadnjeg veznog.

Zanimalo nas je i kakav rezultat Toplak priželjkuje iz prve utakmice.

- Priželjkujem aktivni rezultat za uzvrat. Teško mi je prognozirati, jer niti ne poznam protivnika, ali činjenica da ćemo igrati malo opreznije i zatvorenije, a uz Sačera naprijed imamo dodatnu kvalitetu i brzinu za protunapade, pa ćemo to pokušati iskoristiti. - zaključio je varaždinski strateg.

Komentari