Ne propustite

Evo što donosi drugi vikend popularnog Adventa u Varaždinu

Drugu adventsku nedjelju u popodnevnom terminu, u 16 sati, sva djeca starija od osam godina mogu sudjelovati na 'Radionici licitarstva' u Čarobnom gradu Djeda Mraza...
Objavljeno: 07.12.2023. 09:30

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 09:30

Foto: Arhiva

Dolazi drugi po redu vikend ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu, a u nastavku donosimo program za nadolazeći petak, subotu i nedjelju.

  • Petak, 8. prosinca

U petak, 8 prosinca, u Čarobnom gradu Djeda Mraza u 17 sati održat će se radionica za starije od šest godina u sklopu Zabavnog laboratorija pod nazivom 'Božićna kugla'. Na Adventskom španciranju Korzom u 19 sati nastupit će Pava i bend. Uz to, građani mogu razgledati obnovljenu Gradsku vijećnicu u 10 i u 17 sati, a u 17 i 30 sati predstavit će se knjiga Ladislava Ebnera pod nazivom 'Povijesni, statistički i topografski opis slobodnog i kraljevskog grada Varaždina, a nešto kasnije u 19:30 počinje Gala koncert Varaždinskog tria.

  • Subota, 9. prosinca

Bogat program pripremljen je i za subotu, 10. prosinca, pa tako sve posjetitelje očekuju nove radionice u Čarobnom gradu Djeda Mraza, prva u 11 sati za starije od šest godina pod nazivom 'Matematički medenjaci', a druga u 17 sati 'Izrada kolača i keksića Bake Mraz'. Nakon toga slijedi paljenje druge adventske svijeće ispred Katedrale u 18 i 30 sati uz pratnju Župnog zbora Župe Sveti Ilija. U 19 sati možete uživati u koncertu Romantixa na Korzu.

  • Nedjelja, 10. prosinca

Drugu adventsku nedjelju u popodnevnom terminu, u 16 sati, sva djeca starija od osam godina mogu sudjelovati na 'Radionici licitarstva' u Čarobnom gradu Djeda Mraza, a nakon toga i mališane, ali i starije zabavit će članice i članovi Centra tradicijske kulture Varaždin na Korzu u 17 sati koji će izvoditi najljepše božićne pjesme. U sklopu Adventa na Stančiću u nedjelju s početkom u 18 sati nastupaju Fani Solomun i Hrvoje Senjug. Večer će se završiti Svečanim koncertom Varaždinskog komornog orkestra povodom Dana grada i 30 godina djelovanja orkestra u HNK Varaždin koji počinje u 19 i 30 sati.

Komentari