svečanost

Evo tko su dobitnici priznanja za darivanje krvi u Ludbregu

Objavljeno: 16.11.2023. 08:02

Zadnja izmjena: 16.11.2023. 08:03

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg upriličilo je svečanost za darivatelje krvi s ludbreškog područja. Svečanost je održana u ugodnom ambijentu hotela Crnković, a na dodjelu zahvalnica odazvalo se tridesetak dragovoljnih darivatelja krvi.

Prigodom pozdravnog govora ravnateljica GDCK Ludbreg Mirjana Jerbić zahvalila se svim darivateljima krvi na ludbreškom području, a posebno dobitnicima priznanja.  

-Krv je karika koja povezuje bolest i zdravlje, a privilegija rijetkih je zdrava krv. Ove je godine naše Društvo organiziralo 19 akcija dragovoljnog darivanja krvi u kojima su prikupljene 572 bočice krvi. Kako je jedna doza dovoljna da se pomogne trima oboljelima možemo reći da ste vi svoj život ugradili u živote mnogih ljudi i hvala vam na tome – rekla je Mirjana Jerbić.

Dobitnici priznanja

Među dobitnicima značajnih priznanja bila je i Katarina, supruga od Zdravka Gložinića iz Slokovca koji je krv dao čak 125 puta pa je za njega pripremljena posebna nagrada. A okruglih 100 doza krvi humano su djelo Vladimira Havaića iz Malog Bukovca koji je ponosan zbog primljenog priznanja. Između ostalih brončani znak i zahvalnice za 50 darivanja uručene su Ivanu Đurašinu, Domagoju Gložiniću, Josipu Horvatiću, Marijanu Repiću i Marku Krleži. Srebrni znak i zahvalnicu za 55 darivanja primila je Marija Milak, a za 75 darivanja Mario Filip, Igor Franolić i Franjo Ivančić. Igor Franolić i njegova supruga Sanela primili su i Obiteljsku zahvalnicu dobrovoljnih darivatelja krvi koja se dodjeljuje obiteljima u kojima dva ili više člana redovito, kroz pet godina, dragovoljno darivaju krv. Osim njima Obiteljska zahvalnica dodijeljena je obiteljima Kern i Picek.

Završne zahvalnice za dragovoljne darivatelje koji krv zbog starosti više ne mogu dati dodijeljene su Josipu Križaniću, Branku Dobcu, Mirku Lastavcu, Franji Jadaniću, Stjepanu Havaiću i Franji Štefancu.

Komentari