završio festival

Foto - Barokne večeri završile koncertom učenika Glazbene škole

Objavljeno: 06.10.2022. 12:52

Zadnja izmjena: 06.10.2022. 12:54

I ove je godine već tradicionalno festival Varaždinskih baroknih večeri zaključen koncertom mladih glazbenih nada, talentiranih učenika varaždinske Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar u varaždinskoj Katedrali.

Klaviristi Filip Jaklin, Lucija Čehok, Leonard Kobal, Hana Žiger i Matej Križanić, pjevačice Viktorija Brezarić, Rea Sabol, Lana Stanković-Vrček i Barbara Pokorny , violinisti Tia Galić, Lina Gal Geček, Patrik Bedeković, Eva Barčot, Dora Strelec i Petar Mumlek, violončelistica Paula Malbašić, flautistica Sara Prepelić sa puhačkog odjela i članovi Mješovitog zbora Glazbene škole u Varaždinu dobili priliku nastupiti uz renomirani varaždinski orkestar.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri daje mogućnost nastupa mladima koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti uz orkestar i na ovom festivalu poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za 52. Varaždinske barokne večeri.

Komentari