Grad Ivanec

Foto - Dogradnja Dječjeg vrtića Ivančica u Ivancu

Objavljeno: 20.10.2023. 15:12

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 15:12

Foto: Grad Ivanec

Uklanjanjem dijela panela na vrtićkoj ogradi, rušenjem stabala, prilagodbom terena za gradilište te radovima na uređenju pristupa gradilištu za dizalicu, teške strojeve i kamione, počeli su pripremni radovi na dogradnji  Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu.

Investitor je Grad Ivanec, koji je temeljem provedenog postupka javne nabave radove povjerio varaždinskom poduzeću Kontura. Nakon pripreme gradilišta, početak intenzivnijih radova na iskopu temelja slijedi idućeg tjedna.

U krugu Dječjeg vrtića gradit će se četiri nova, međusobno povezana objekta za četiri jasličke skupine (1-3 godine), za koje i postoji najveći interes roditelja i najveći manjak prostora, a čime će se omogućiti upis u vrtić novih 50-ak mališana.

Dogradnja vrtića ugovorena je u iznosu od milijun eura (7,5 mil. kn), od čega investiciju sa  649.800 eura (4,89 mil. kn) podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (koji se financira sredstvima Europske komisije).  Sva ostala potrebna sredstva za ovu investiciju osigurat će se u proračunu Grada Ivanca i iz kreditnih sredstava. Za gradnju novog dječjeg vrtića u Radovanu pribavljena je građevinska dozvola, a Grad Ivanec je raspisao postupak javne nabave za izvođenje radova

Komentari