Općina Ljubešćica

Foto - Folkloraši u Ljubešćici upoznali tamošnju tradicijsku baštinu

Objavljeno: 15.07.2023. 10:25

Zadnja izmjena: 15.07.2023. 10:25

Folkloraši u sklopu drugog izdanja Međunarodnog folklornog festivala COFA priuštili su mještanima općine Ljubešćica prekrasno folklorno i glazbeno putovanje diljem svijeta, a oni  njima prezentirali svoju tradicijsku baštinu, priopćeno je iz te općine.

Početak festivalskog programa u Ljubešćici započeo je u četvrtak poslijepodne ispred Etno kuće pod nazivom Kreativni folklorni lab, u sklopu kojeg je održana radionica i prezentacija izrade tradicijskih jela u organizaciji KUD-a Ljuba voda i Udruge umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica”. Članovi Udruge umirovljenika mirisima i okusima tradicije poželjeli su dobrodošlicu svim posjetiteljima i gostima, navode iz te općine.

Nastavak programa bio je u Sportskoj dvorani Ljubešćica, a prvi na festivalskoj pozornici nastupili su članovi KUD Ljuba voda s koreografijom „Sirota“. Potom su se predstavile skupine pristigle iz Rumunjske, SAD-a, Gruzije.

Općina Ljubešćica posebno zahvaljuje Udruzi umirovljenika i starijih osoba „Ljubešćica“ na čelu sa predsjednicom Božicom Mikulčić i KUD-u Ljuba voda na čelu sa predsjednicom Danijelom Barjaktarević na doprinosu u sudjelovanju i organizaciji manifestacije te promociji tradicijske baštine Ljubešćice, navodi se u priopćenju.
 

Komentari