grad ivanec

Ivanečka udruga tjelesnih invalida proslavila otvaranje novih prostora

Objavljeno: 16.06.2022. 19:05

Zadnja izmjena: 16.06.2022. 19:05

Pkupljeni članovi Udruge tjelesnih invalida "ILO" Ivanec obilježili su otvaranje svojih novih društvenih prostora u Malezovoj ulici 34, u Ivancu.

Riječ je o prostoru u objektu u vlasništvu MIPCRO-a Ivanec, koji je pronađen zahvaljujući angažmanu gradonačelnika Milorada Batinića i suradnika, pri čemu se vodilo računa da prostori budu lako dostupni osobama s invaliditetom. Uz novčanu potporu Grada za materijal, članovi udruge su dodijeljene prostore nakon toga obojili i uredili te u njima i službeno počeli raditi. Tim povodom obišao ih je i gradonačelnik sa zamjenikom Markom Friščićem i drugim predstavnicima gradskih službi. 

- Naša udruga okuplja više od 340 članova s područja cijele bivše Općine Ivanec. Ovakva potpora našega Grada znači nam jako puno, pogotovo zato što su nam pojedini okolni gradovi i općine, s čijih područja imamo jako puno članova, već prošle, a nakon toga i ove godine, u velikoj mjeri "skresali" financiranje. Jako smo razočarani potezom Varaždinske županije, koja je udruzi, unatoč tome što okuplja osobe s invaliditetom, za rad u ovoj godini dodijelila simboličnih 2.000 kuna, a to smatramo sramotnim - rekao je predsjednik udruge Juraj Putarek.

Inače, Grad Ivanec Udrugu invalida ILO ove godine financira s gotovo 24.000 kuna. Čestitajući domaćinima na funkcionalno uređenim prostorima koji odgovaraju njihovim potrebama (u prizemlju, u dvorištu mogu parkirati), gradonačelnik Batinić rekao je da na suradnju s Gradom i dalje mogu računati. 

Komentari