evo kako je bilo

Foto - Na Festivalu kazališnih amatera Međimurja 2024 odigrano 15 predstava

Objavljeno: 09.04.2024. 08:36

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 08:36

Na pozornici Doma kulture grada Preloga i ove su se godine, od petka do nedjelje, nizale kvalitetne predstave i glumačke izvedbe međimurskih dramskih amatera, u novom izdanju Festivala kazališnih amatera Međimurja, održanom u sklopu proslave Dana Međimurske županije.

Nagrada za najbolju žensku ulogu otišla je u ruke Dijane Kirić iz KD-a Štolcer Čakovec, dok je najbolju mušku ulogu ostvario Marko Baksa iz iste kazališne družine. Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu osvojila je Kristina Štebih (KD Štolcer), a za najbolju sporednu mušku ulogu Franjo Sedlar iz kazališne družine Kulturno-umjetničke udruge Seljačka sloga Nedelišće. Najboljom predstavom proglašen je komad nazvan Tarzan i svinja na posljednjoj večeri KD-a Štolcer iz Čakovcu, za čija je i režija proglašena najuspješnjijom te je nagrada pripala i njezinu redatelju Dejanu Buvaču.

- Masovnost i popularnost ove velike manifestacije pokazuje koliki je potencijal akumuliran u Međimurju kada je riječ o njegovanju kulture i tradicije i kolika je 'vojska' naših čuvara baštine. Ponosni smo na raskoš izvedbi, scenarija, režije i dramskih tekstova jer je u njih, osim vještina i talenta, utkano i mnogo, mnogo ljubavi - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari