pogledajte

Foto - Nova turistička ponuda Međimurske županije - 'Z cugom v zeleno Međimurje'

Objavljeno: 23.04.2024. 18:17

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 18:17

Turistička zajednica Međimurske županije predstavila je na sam Dan planeta Zemlje inovativni turistički koncept nazvan ˝Z cugom v zeleno Međimurje˝.

Kako ističu iz Županije, dio je to projekta Laboratorij održivog razvoja turizma, u kojem je osmišljen koncept posjeta Međimurju vlakom, što implicira ekološki prihvatljivo putovanje uz smanjenje ugljičnog otiska, te sudjelovanje u nizu zelenih akcija i istraživanje destinacije pješačenjem,  korištenjem Hop on, hop off minibusa ili bicikla.

- Poznato je da vlak od Zagreba do Čakovca vozi gotovo tri i pol sata, a sporost su – u ovom slučaju - u Turističkoj zajednici Međimurja okrenuli u korist jer spori vlakovi su optimalni za razgled. Prvo putovanje 'z cugom v zeleno Međimurje' putnicima je pružilo i prezentaciju međimurske enogastronomske ponude, a goste je zabavljao Mirko Švenda Žiga - dodaju iz Međimurske županije.

Putnici su sa željezničkih stanica u Čakovcu i Murskom Središću u obilazak destinacije pošli Hop On Hop Off busom, te se aktivno uključili u obilježavanje Dana Zemlje sudjelujući u uređenju javne osjetilne staze, izradi „hotela“ za kukce i kućica za ptice, kao i tradicijske pokladne maske iz Međimurja. Putnicima je na izbor ponuđeno još aktivnosti uglavnom vezanih uz proljetne radove na zemlji.

Komentari