čuvanje tradicije

Foto - Na Kapucinskom trgu otvoren 6. međunarodni festival FolkoFonija 2022.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2022. 08:28

Zadnja izmjena: 10.09.2022. 08:29

U Varaždinu, na Kapucinskom trgu u petak, 9. rujna je otvoren 6. međunarodni festival FolkoFonija 2022. 

Festival je otvorio gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj zahvalivši organizatorima iz Centra tradicijske kulture na brizi koju ulažu u očuvanje tradicijske kulture i tamburaške glazbe. Goste i publiku su također pozdravili predstavnica Varaždinske županije, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, te predsjednica Centra tradicijski kulture Helena Lalić. Festival će se odvijati po pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, odnosno gradske i županijske turističke zajednice.

Unatoč lošem vremenu, slijedio je  koncert pod naslovom „Večer tamburaške glazbe“ na kojem su nastupili tamburaši KUD-ova, tamburaški sastavi i orkestri iz Varaždinske županije.

Danas slijedi pravo veselje za sve ljubitelje folklora i tradicijske umjetnosti, ali i one koji će to tek postati. Od 10:00 sati, Kapucinski trg rezerviran je za nekoliko interaktivnih radionica te sajam i predstavljanje brojnih Udruga s područja Varaždinske županije koje se bave očuvanjem i promoviranjem tradicijske kulture i baštine. Već prepoznatljivu radionicu izrade tradicijskog nakita Centar tradicijske kulture održat će za sve zainteresirane, a uz nju će stručni voditelji održati i nezaobilazne plesne radionice za najmlađe čuvare tradicijske baštine!

U nedjelju 11.9.2022., Centar tradicijske kulture će od 10:00 sati otvoriti svoja vrata na adresi Ulica kralja Petra Krešimira IV/6 (kraj VTV-a) i omogućiti besplatan ulaz na izložbu bogatog tradicijskoj fundusa!

Komentari