slavilo se

FOTO Na varaždinskom placu slavila se 15. obljetnica obnove tržnice i dodjela 70 certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka'

Objavljeno: 05.05.2018. 12:57

Zadnja izmjena: 05.05.2018. 13:02

Više od sedamdeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice na svečanosti održanoj na varaždinskoj Gradskoj tržnici primilo je certifikate 'Proizvodi hrvatskog seljaka'. Ti su certifikati jamstvo domaćeg uzgoja i proizvodnje, a čestitke poljoprivrednicima uputili su zamjenik ministra poljoprivrede Damir Tuđan, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Božo Granić te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Varaždinskoj Gradskoj tržnici pritom je potvrđen status certificirane seljačke tržnice.

- Velika obnova tržnice prije petnaest godina omogućila nam je da još više pozornosti pridamo onome što tržnica nudi. Tako smo među prvima 2006. godine prepoznali projekt certificiranja seljačkih tržnica koji su pokrenule Udruga hrvatskih tržnica, Savjetodavna služba te lokalna i regionalna uprava - istaknuo je Ciglar

Na tržnici su 2003. godine izgrađeni potpuno nova klimatizirana „mliječna hiža“, prodajni objekti uz Ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića te nadstrešnica s čeličnom konstrukcijom. Udruga hrvatskih tržnica projekt certificiranja tržnica i poljoprivrednika trenutačno provodi u 16 gradova i obuhvaća više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Cilj projekta je zaštita malih proizvođača te poticanje potrošača na kupnju domaćih proizvoda izravno od proizvođača.

U povodu vrijednog jubileja Gradska je tržnica posjetitelje počastila tradicionalnim klipičima, a mališane balonima i oslikavanjem lica, a dobrom raspoloženju doprinijeli su i najpopularniji zagorski sastav Dečki z bregov te Centar tradicijske kulture.

Komentari